Peter Larsson vice ordförande. Lena Bengtsson ordförande.

Ordförandena har ordet

Vi älskar att få mail. Särskilt mail om att man saknar Runmarö tidning. Tidningen produceras ju av ideella krafter så ibland kan det inträffa förseningar. Så var det vid årsskiftet då några medlemmar hörde av sig och frågade ”vart tidningen tagit vägen”. Vi uppskattar det och tolkar det bara som att Runmarö tidning är uppskattad.

Uppskattad vill vi också att din vistelse ska vara på vår ö. Vi gör vårt bästa för att bidra till att utveckla både karaktär och möjligheter. Ingen ö är den andra lik. Vi kan stoltsera med unik natur och ett myllrande kulturliv.

Adam och Eva, våra orkidéer, blir allt mer sällsynta efter vildsvinens framfart. Men den kalkrika berggrunden bidrar med många fler möjligheter. Anders Haglund hjälpte en stor grupp att på Valborgs eftermiddag lotsa oss bland många arter, inte bara kattfot och mandelblom. Vandringen är ett exempel på hur vi försöker ordna aktiviteter som berikar både vetande och upplevelse.

Så är det också med alla dem som ordnar kulturaktiviteter av olika slag. Fram tills helt nyligen trodde vi att vi skulle bli utan teaterföreställningar, men skam den som ger sig, vår outtröttliga teatergrupp återkommer under sommaren med ett nytt spel.

Natur och kultur kommer också att bli temat för årets Runmarödag. I år har vi gjort några förändringar som vi hoppas ska vara uppskattade. Även om loppisen är mycket uppskattad så tycker vi det behövs lite mer än så. Vi sträcker ut tiden för evenemanget och börjar med aktiviteter som rör natur och kultur. Samtidigt serveras mer matig mat eftersom vi numera har ett fullgott kök. Lite senare drar loppis och, förhoppningsvis, auktion igång. Vår förhoppning är att du som runmaröbo ska kunna ta det lite lugnare, prata mer med dem du vill prata med och samtidigt få del av hela utbudet. Naturligtvis finns alla hantverkare och andra utställare på plats hela dagen.Och det nya datumet är 14 juli.

I samband med årsmötet genomförde vi också en workshop där medlemmar fick komma med idéer om hur vi kan utveckla aktiviteter och gemenskap här på ön. Vi följer nu upp detta. Allt bygger på att vi också kan bli fler att ordna dessa aktiviteter. Vi i styrelsen koordinerar gärna, men ser gärna fler som kan vara med att ordna enskilda aktiviteter.

Vårt hus är gården mitt på ön - ett hus för gemensamma aktiviteter. Vi ordnar knytis och julmarknad tillsammans men huset är också till för dig som vill hyra för fest eller annan aktivitet. Villkoren för detta är enkla. Men mest vill vi se gemensamma evenemang. Bion kommer att återuppstå och till hösten väntar månadsfika.

Vi ses!!

// Lena och Peter

Producent: Nordlindh & Ullman AB