Runmarö BIO

Biljetter köps på plats. Biljettpris 50 kronor.

Biogodis och fika finns förstås och på onsdagarna blir det även den obligatoriska pausen i filmen.

Det behövs ett par personer varje gång som låser upp, släpper in, startar filmen, säljer godis mm. Om du vill hjälpa till, kontakta Torbjörn Nordlindh på 08 - 571 523 14 eller via kontaktblanketten.


Kommande filmer

Tårtgeneralen

Året är 1984 och tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse P - nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad - för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta.

Det blir upptakten till en serie befängda händelser. Men den här dråpliga berättelsen som är hämtad ur verkligheten, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst. Framförallt handlar det om en man, hans smörgåstårta och om ett annat slags livsverk.

Inspelningsår: 2018
Releasedatum: 2018-07-23
Åldersgräns: Barntillåten
Produktionsland: Sverige
Språk: Svenska
Längd: 100 min
Regissör: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson
Skådespelare:  Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Cynthia Akinyi, Tommy Andersson, Tomas von Brömssen

Det kommer fler filmer, mer information snart.

Vi kommer att visa fler filmer framöver, mer information kommer.

Hör gärna av er med förslag på filmer!

Använd kontaktblanketten eller ring Torbjörn på 08 - 571 523 14.

Visade filmer

2018-11-01 16.00

Lassemajas Detektivbyrå

Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gångenFölj med på det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå - ett spännande äventyr som börjar när systrarna Hammarabis bok blir stulen från Vallebyskolan.

Boken bär på en mystisk hemlighet, och plötsligt är alla på skolan misstänkta: den skumma vaktmästaren, gympaläraren med den tajta overallen, den konstiga bibliotekarien, ja till och med rektor Brynolfsson själv!

Men vem är egentligen den riktiga tjuven? Och kommer LasseMajas detektivbyrå lyckas lösa sitt allra första mysterium?

Inspelningsår: 2018
Releasedatum: 2018-10-22
Åldersgräns: Från 7 år
Produktionsland: Sverige
Språk: Svenska
Längd: 89 min
Regissör: Josephine Bornebusch
Skådespelare: Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg, Jonas Karlsson, Katrin Sundberg, Tomas Norström, Lotta Tejle

2018-08-15 19.00

Wonder Woman

Innan hon blev Wonder Woman var hon Diana, prinsessan av Amazonerna, tränad för att bli en oövervinnerlig krigare. När en amerikansk pilot kraschar på den paradisö hon växt upp, berättar han om en massiv konflikt som härjar utanför ön. Hon bestämmer sig för att lämna tryggheten, övertygad om att hon kan stoppa hotet.

Tillsammans med andra kämpar hon för att stoppa alla krig och upptäcker då inte bara sina fulla krafter utan även hennes sanna öde.

Inspelningsår: 2017
Releasedatum:
2017-10-09
Åldersgräns:
Från 11 år
Produktionsland:
 USA
Språk:
Engelska
Text:
Svensk 
Längd:
140 min
Regissör:
Patty Jenkins
Skådespelare:
Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright

2018-08-08 19.00

Call Me By your Name

Vinnare av Oscar: Bästa Screenplay (2018) Call me by your name

Filmen är regisserad av Luca Guadagnino och skriven av James Ivory. Filmen bygger på romanen av André Aciman.

Under sommaren 1983 spenderar den 17-årige amerikanen Elio Perlman sitt sommarlov i familjens sommarhus från 1700-talet i norra Italien. Dagarna tillbringar han med att skriva musik och flörta med sin vän Marzia. En dag, anländer den årliga sommarstudenten, doktoranden Oliver, för att i sitt examensarbete hjälpa Elios far, en framstående professor som specialiserat sig på Grek-Romersk kultur.

Snart upptäcker Elio och Oliver en sommar som kommer att förändra deras liv för alltid.

Inspelningsår: 2017
Releasedatum:
2018-06-04
Åldersgräns:
Barntillåten
Produktionsland:
Italien / Frankrike / USA
Språk:
Engelska
Text:
Svensk 
Längd:
132 min
Regissör:
Luca Guadagnino
Skådespelare:
Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

2018-08-01 19.00

Dunkirk

Storslagen krigsfilm av Christopher Nolan som berättar historien om evakueringen av allierade trupper från Dunkerque. Dunkerque 1940, hundratusentals brittiska och allierade trupper är fångade på stranden.

Omgivna av fiendens styrkor med ryggen mot havet, ställs de en inför omöjlig och livshotande situation... En episk och gripande historia som skildrar mänskliga öden till lands, sjöss och i luften.

Inspelningsår: 2017
Releasedatum: 2017-12-18
Åldersgräns: Från 15 år
Produktionsland: Frankrike / Storbritannien / USA
Språk: Engelska 
Text: Svenska 
Längd: 106 min
Regissör: Christopher Nolan
Skådespelare: Fionn Whitehead Barry Keoghan Mark Rylance

2018-07-21 15.00

Agatha - Granndetektiven

Tioårig mysterieälskare ställs inför ett klurigt fall! Agatha-Christine, eller AC som hon kallas, flyttar till en helt ny stad med sin mamma som är polis, sin storasyster som mest bryr sig om sin telefon, och sin lillebror som precis lärt sig säga Êbajs”. AC är besatt av mysterier, vilket ju inte är så konstigt när en har nästan samma namn som mysterieförfattaren Agatha Christie och hon börjar genast göra i ordning sin detektivbyrå nere i källaren på det nya huset. Hennes mamma försöker förmå AC att skaffa nya vänner, och ta av sig sin detektivuniform av slokhatt och trenchcoat. Men hon förstår ju ingenting.

Agatha tycker om att vara ensam, och kläderna behövs ju för att alla ska se att hon är en riktig detektiv. AC älskar mysterier och deckarhistorier. Knappt har hon hunnit sätta upp sin detektivbyrå innan hon har ett fall. Agathas första fall blir att försöka lista ut vem det är som snattar i närbutiken. Hennes huvudmisstänkta är jämnårige Vincent, som har lång lugg och definitivt har något skumt för sig. Det första fallet verkar vara enkelt, men det utvecklar sig till en mycket komplicerad historia...

Originaltitel: NABOSPIONEN
Inspelningsår: 2017
Releasedatum: 2018-06-18
Åldersgräns: Barntillåten
Produktionsland: Danmark
Språk: Svenska
Längd: 77 min
Regissör: Karla von Bengtson
Skådespelare: Vanna Rosenberg, Olle Sarri, Leif Andreé

2018-07-18 19.00

Jumanji - Welcome to the Jungle

Fyra tonåringar upptäcker ett gammalt tv-spel de tidigare aldrig hört talas och blir snabbt fängslade av spelets djungelmiljöer. Genom en förtrollad spelkonsoll sugs de fyra vännerna in i den farofyllda världen Jumanji, där de förvandlas till de avatarer de valt; spelnörden Spencer blir en orädd äventyrare, sportfånen Fridge förvandlas till ett geni, den populära tjejen Bethany blir till en medelålders manlig professor och den väna Bethany transformeras till en tuff krigare.

De inser snart att målet med att spela Jumanji inte är att vinna - det är att överleva. För att klara spelet och återvända till verkligheten oskadda måste de ta sig an sitt livs farligaste äventyr, upptäcka vad Alan Parrish lämnade efter sig för 20 år sedan och förändra sättet de ser på sig själva...

Inspelningsår: 2017
Releasedatum: 2018-05-28
Åldersgräns: Från 11 år
Produktionsland: USA
Språk: Engelska
Text: Svenska 
Längd: 119 min
Regissör: Jake Kasdan
Skådespelare: Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart

2018-07-11 19.00

The Nile Hilton Incident

THE NILE HILTON INCIDENT vann 5 guldbaggar under 2018-års Guldbaggegala: Guldbagge för Bästa film med regi av: Tarik Salehs, Bästa manliga huvudroll - Fares Fares, Bästa kostym - Louize Nissen, Bästa ljud/ljuddesign - Fredrik Jonsäter, Bästa scenografi - Roger Rosenberg.

THE NILE HILTON INCIDENT utspelar sig i ett smutsgrått Kairo, genomsyrat av korruption och är inspirerad av ett verkligt mordfall i Kairo veckorna innan revolutionen (starten på den Arabiska våren) i Egypten 2011. Noredin är en korrupt kriminalpolis i centrala Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. En natt blir han tilldelad en mordutredning, en känd sångerska har hittats död i bröllopssviten på lyxhotellet The Nile Hilton Hotel.

Vad som från början verkar vara ett enkelt svartsjukedrama, visar sig vara mycket mer komplicerat än vad han kunnat föreställa sig och har förgreningar hela vägen upp till den innersta kretsen runt presidenten. Dessutom är det enda vittnet är en ung flykting, Salwa, som jobbar svart på hotellet. Noredin börjar ifrågasätta sin egen moral allt eftersom han blir djupare och djupare indragen i en spiral av prostitution, utpressning, mord och dolda politiska agendor. Det blir uppenbart för honom att jakten på rättvisa är ett ensamt lopp där ingen går att lita på.

Inspelningsår: 2017
Releasedatum: 2018-02-19
Åldersgräns: Från 15 år
Produktionsland: Sverige / Danmark / Frankrike
Språk: Arabiska 
Text: Svensk 
Längd: 106 min
Regissör: Tarik Saleh
Skådespelare: Fares Fares, Mari Malek, Yasser Ali Maher

2018-06-30 15.00

Paddington 2 

Paddington har flyttat in hos familjen Brown i London. Alla älskar den charmiga lilla björnen som sprider glädje och marmelad var han än går.

När Paddington letar efter den perfekta presenten till sin faster Lucys hundraårsdag hittar han en bok i herr Grubers butik.

För att ha råd att köpa boken måste Paddington ta en rad märkliga jobb. Men plötsligt blir boken stulen! Nu är det upp till Paddington och familjen Brown att avslöja tjuven, en skurk som dessutom tycks vara en mästare i förklädnad.

Utgiven: 2017
Längd: 1h 43min
Åldersgräns: 7 år
Från: Storbritannien/USA/Frankrike
Regi: Paul King
Skådespelare: Ben Whishaw, Johan H:son Kjellgren, Johannes Kuhnke, Sanjeev Bhaskar, Michael Gambon, Linda Ulvaeus, Imelda Staunton, Nassim Al Fakir

2018-06-27 19.00

Solsidan

Anna och Alex förhållande krisar, Fredde får egna problem när han slits mellan sin vänstervridne far som dyker upp ovälkommen och sin tonårsson Victor som är rebellisk. Medan Ove och Anette vill bli gravida och behöver hjälp med det.

En av Sveriges populäraste komediserier tar steget till vita duken! Vi får följa de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov.

Utgiven: 2017
Längd: 1h 44min
Åldersgräns: 0 år
Från: Sverige
Regi: Måns Herngren, Felix Herngren
Skådespelare: Josephine Bornebusch, Felix Herngren, Frida Hallgren, Henrik Dorsin

 

Producent: Nordlindh & Ullman AB